top of page
  • Facebook
  • Instagram

OLKA-toiminta Kymenlaaksossa

OLKA-ympyrä.png

OLKA® on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa.

Kymenlaaksossa OLKA-toimintaa toteuttavat Kouvolan Hyvinvointiyhdistykset ry sekä Kymenlaakson hyvinvointialue. OLKA-pisteet perustetaan Kymenlaakson keskussairaalaan sekä Ratamoon vuoden 2023 aikana.

Ajankohtaista

Yhteistyö yhdistysten kanssa

Kun yhdistyksesi haluaa osaksi OLKA toimintaa, tutustu yhteistyösopimukseen täältä.

OLKA valmennukset

OLKA vapaaehtoisten valmennuksia järjestetään vielä Kotkassa 28.11.2023 klo 12-16.00 ja Kouvolassa 4.12. klo 12-16.00. Ilmoittautuminen täältä

OLKA-Toiminta

OIVA-tietopalvelu

OLKA-pisteellä on tietoa alueella toimivista potilasyhdistyksistä sekä vertaistuen muodoista. OLKA-pisteellä tullaan myös pitämään erilaisia teemapäiviä.

TOIVO tukipalvelu ja ILONA vapaaehtoispalvelu

 

OLKA koordinoi sairaaloiden vapaaehtoistoimintaa.

Kaikki OLKA-toiminnassa mukana olevat vapaaehtoiset ovat käyneet koulutuksen sekä he ovat sitoutuneita vaitioloon.

Vapaaehtoiset toimivat potilaan seurana ja tukena eivätkä puutu potilaan hoitoon.

Vapaaehtoistyöllä ei korvata henkilökunnan tehtäviä, vaan vapaaehtoiset voivat toimia vertaistukijana, juttukaverina, lasten leikkikaverina tai opastajana sairaalan aulatiloissa.

OLKA tarjoaa vapaaehtoisille valmennusta, tukea ja virkistystä sekä OLKAn vapaaehtoisten verkoston, josta voi löytää uusia ystäviä.

Vertaistalo.fi- sivusto tarjoaa vertaistukea sairastuneille ja heidän läheisilleen. Vertaistalosta löydät kokemustarinoita sekä konkreettisia vinkkejä ja yhteystietoja potilasyhdistysten vertaistukipalvelui​hin. Vertaistalo.fi sivusto tarjoaa alustan yhdistyksille vertaistoiminnasta viestimiseen. 

TERVEYSKYLA_FI_logo.png
Minustako vapaaehtoinen?

Vapaaehtoistoimijana tuot iloa, toivoa ja tukea potilaille/asiakkaille sekä heidän läheisilleen.

OLKA vapaaehtoisena voit toimia sairaalassa mm. OLKA-pisteen päivystäjänä, aula-avustajana, juttukaverina, vertaistukijana tai muissa tehtävissä. Vertaistukijalla on omakohtainen kokemus sairaudesta tai vammasta. Muissa tehtävissä sairaalavapaaehtoisena voi toimia ilman omaa kokemusta sairastumisesta tai vammautumisesta. Vapaaehtoistoiminnalla ei korvata ammattilaisten työtä.

OLKA vapaaehtoisten valmennuksia järjestetään Kymenlaakson alueella keväisin ja syksyisin sekä tarpeen mukaan. Alla olevalla lomakkeella voit ilmoittautua valmennukseen. Otamme sinuun yhteyttä lomakkeen lähettämisen jälkeen.

Vapaaehtoisena voit itse valita vapaaehtoisvuorojen määrän. Vapaaehtoistehtävän hyvä hoitaminen vaatii kuitenkin oman elämän tasapainon ja tarvittavat voimavarat.

 

Yhteystietoja ei julkaista eikä luovuteta ulkopuoliselle ja niitä käsitellään  YHVIn tietosuojaselosteen mukaisella tavalla.

Seuraavat valmennukset ovat

Kumppanuustalo Viikarissa (Mariankatu 24, Kotka) 28.11.2023 klo 12-16

Porukkatalo, (Savonkatu 23, Kouvola) 4.12.2023 klo 12-16

Ilmoittaudu täältä 

OLKA Kymenlaakso sosiaalisessa mediassa

OLKA Kymenlaakso viestii toiminnastaan sosiaalisen median sivustoilla.

Facebook ja Instagram tilejä seuraamalla pysyt mukana toimintamme viimeisimmistä käänteistä.

  • Facebook
  • Instagram

Yhteystiedot

OLKA-koordinaattori

Raisa Mänttäri

p.  045 329 5041

OLKA-työntekijä

Mirva Inginmaa

p. 045 7833 9744

  • Facebook
  • Instagram
OLKAt.jpg
bottom of page