top of page

Kymenlaakson Syöpäyhdistys ry, Kouvolan osasto

Kymenlaakson Syöpäyhdistys on vuonna 1956 perustettu kansanterveysjärjestö. Yhdistyksen kotipaikka on Kotka, mutta toiminta-alue on koko Kymenlaakso.

Kymenlaakson Syöpäyhdistys tukee avustuksin syöpään sairastuneiden lasiperheitä sekä maksaa jäsenilleen hoitopäiväkorvausta sairaalapäivistä, jotka johtuvat syöpäsairaudesta.

Yhdistys tarjoaa maksuttomat sairaanhoitajan neuvonta- ja tukipalvelut syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen. Toimialue on Kotka, Kouvola, Hamina, Virolahti, Miehikkälä, Pyhtää ja Iitti.

Yhdistys järjestetään jäsenilleen monipuolisesti kerhotoimintaa sekä tapahtumia.

Kouvolan paikalliset kerhot kokoontuu Tuulensuojassa. Hallituskatu 9, Kouvola.

Syöpä saa alkunsa geenivirheestä. Ihmisen perintötekijät eli geenit sijaitsevat solujen sisällä rakenteissa, joita kutsutaan kromosomeiksi. Geenit ohjaavat solun toimintoja, kuten niiden jakautumista.

Suomessa elää kaikkiaan yli 260 000 syövän jossain elämänsä vaiheessa sairastunutta ihmistä. Syöpä on ennen muuta ikääntyvien sairaus. Väestön ikääntyessä myös syöpätapausten määrä kasvaa. Yhä useampi kuitenkin paranee syövästä. Paranemisen mahdollisuus riippuu monesta tekijästä, esimerkiksi syövän tyypistä ja kasvaimen levinneisyydestä.

Kirsti Väänänen
Toiminnanjohtaja, Ttm
puh. 0440 216 064
kirsti.vaananen@kymsy.fi

Kekokuja 11
45360 Kouvola

bottom of page