top of page

Kymenlaakson munuais- ja maksayhdistys ry

Kymenlaakson munuais- ja maksayhdistys ry on perustettu vuonna 1973. Sen toimialueena on Kymenlaakson sairaanhoitopiiri. Jäseniä yhdistyksessä on noin 230.

Yhdistys toimii yhteistyössä keskusjärjestön kanssa alueellisena kansanterveys- ja potilasjärjestönä eri-ikäisten pitkäaikaisia ja vaikeita munuais- ja maksasairauksia sairastavien tai muiden sairauksien vuoksi elinsiirron saaneiden ja heidän omaistensa kanssa, samalla toimien heidän oikeuksien ajajana ja edunvalvojana.

Yhdistys pyrkii ennaltaehkäisemään näitä sairauksia, varmistamaan niihin sairastuneille asiantuntevan hoidon ja vähentämään niiden aiheuttamia haittoja. Yhdistys työskentelee yhteistoiminnassa viranomaisten ja koti- ja ulkomaisten järjestöjen kanssa, joiden toiminta koituu kansanterveystyön hyväksi ja kansalaisten elämänlaadun parantamiseksi.

Yhdistyksen jäsenkirje ilmestyy kolme kertaa vuodessa.

Yhdistyksessä tuetaan hoitajien jatkokoulutusta ja järjestetään potilaille vertaistukea sekä juhlapyhinä pientä tarjottavaa. Kokousten yhteydessä yhdistys osallistuu lähialueen kulttuuritarjontaan ja järjestää liikuntailtoja, retkiä ja teemailtoja.

Yhdistys on verkostoitunut Etelä-Suomen alueen yhdistysten kanssa ja pyrkii yhteistyöhön useiden vammaisjärjestöjen kanssa.

Sari Poutanen
saripoutanen(at)hotmail.com
Puh. 040 7228 400

Kihlinkatu 1
46800 Kotka

bottom of page