top of page

IBD ja muut suolistosairaudet ry / Kymenlaakson ryhmä

IBD ja muut suolistosairaudet ry on 1984 perustettu valtakunnallinen IBD:tä tai muuta suolistosairautta sairastavien ja heidän läheistensä etujärjestö.

Yhdistyksen keskeisiä toiminta-alueita ovat edunvalvonta ja vaikuttaminen, tiedon välittäminen ja vertaistuen mahdollistaminen.

Jäseniä on lähes 8 000. Toimintaa tukee Veikkauksen tuotoilla sosiaali- ja terveysministeriö sekä vapaaehtoiset hyväntekeväisyys lahjoittajat.

IBD on krooninen tulehduksellinen suolistosairaus, johon sairastuu joka vuosi lähes 2000 suomalaista. Suolistosairaus voi olla haavainen paksusuolen tulehdus tai Chronin tauti. Crohnin tauti on tulehduksellinen suolistosairaus. Se voi esiintyä missä tahansa ruoansulatuskanavan alueella. Tavallisimpia oireita ovat vatsakivut, ripuli, kuumeilu ja laihtuminen. Sairautta hoidetaan lääkkeillä ja vaikeissa tapauksissa leikkauksella.

Noin 10:lla IBD-potilaista esiintyy piirteitä sekä haavaisesta paksusuolen tulehduksesta että Crohnin taudista. Tyypillinen sairastumisikä on 20–35 vuotta, mutta tautia voi esiintyä kaikenikäisillä.

Aluevastaava
Soile Olkkonen
kymenlaakso(at)ibd.fi
Puh. 040 504 4018

Hirvimäentie 6 i
45360 Valkeala

bottom of page