top of page

Ulkona tuulee ja vähän ehkä mielessäkin?



Oltiin eilen Mielessä tuulee -tapahtumassa mukana. Ai että mikä se on? No miepä kerron.


Mielessä Tuulee on kaikille avoin, hyvän mielen tapahtuma, joka pidettiin ensimmäisen kerran Kouvolassa 2022, Jaakonpuistossa. Tänä vuonna, tapahtuman paikkana toimi Kohtaamispaikka POINTTI, Kauppakeskus Hansan toisessa kerroksessa.


Ja mikä mahtavinta, koska aihe on itselle erittäin tärkeä ja henkilökohtainen, olen kumpaankin tapahtumaan saanu kunnian suunnitella julisteet ja mainokset 🥰


Ja itseasiassa, myös tämä "tunnus", tai logo, on miun käsialaa. 🤭

Tiedättekö... Kun pääsee näkemään omaa kädenjälkeä jossain näin itselle tärkeän asian yhteydessä, se nostaa itsearvoa ja sitä omaa mielen hyvinvointia kun pääsee jakamaan tietoisuutta ja parhaimmassa tapauksessa auttamaan apua tarvitsevia avun äärelle.


Vähän niinkuin vapaaehtoistyö, nyt kun pohdiskelen asiaa. Tosin, mitä olen ihmisten kanssa tässä viimeaikoina keskustellut vapaaehtoistyöstä, monet näkevät sen lisätyönä josta ei saa palkkaa - tai siis, rahallista palkkaa. Mutta palkkaahan voi olla monenlaista, ei sen tarvitse olla rahallista.


Onhan palkkaa ennenkin maksettu ruualla, virvokkeilla, etuuksilla, tavaroilla... Miksei palkka voisi olla myös hyvä mieli ja ajatus edes hieman paremmasta huomisesta? Ja jos ajatellaan vielä hieman pidemmälle, se hyvä mieli ja parempi henkinen hyvinvointi voi auttaa pitkälle tulevaisuuteen - sinua, sekä niitä monia keneen hyvä tekosi kohdistuu joko suorasti tai epäsuorasti.


Haluaisinkin nyt hieman haastaa kaikkia... Otetaan esimerkiksi muurahaiset. Yksi pieni muurahainen ei pysty nostamaan sokeripalaa. Pienen pieni pala kerrallaan, se voi kuitenkin viedä sokeripalan kekoon muulle yhteiskunnalle. Seuraavalla kierroksella, kaksi muuta muurahaista liittyy mukaan ja yhdessä ne kuljettavat taas hieman enemmän. Se, mikä tältä yhdeltä muurahaiselta veisi päiviä aikaa ja hurjasti voimia toteuttaa, vie kymmeneltä tai jopa sadalta muurahaiselta vain hetken eikä kukaan työstä itseään uupumiseen saakka. Ja lopuksi, ovat ne yhdessä saaneet sokeripalan vietyä yhteiskunnalle jaettavaksi.


Niin, nyt se haaste. Ole sinä se muurahainen, joka liittyy mukaan auttamaan. Vaikka teko olisi pieni, voi olla että sinun tekosi inspiroi kahta muuta liittymään, jonka jälkeen taas kaksi tai useampi liittyy...


Ollaan hei yhdessä YHVI! Yhdessä hyviä ♥

bottom of page