top of page

Jäsenyhdistykset

Kymenlaakson Kilpirauhasyhdistys ry

Suomen Kilpirauhasliitto perustettiin marraskuussa 1999 jatkamaan vuonna 1996 perustetun valtakunnallisen Kilpirauhaspotilasyhdistys ry:n toimintaa. Liittoon kuuluu 15 alueellista kilpirauhasyhdistystä.

Kymenlaakson kilpirauhasyhdistys (nimi muuttunut 1.1.2017) on perustettu 2004 . Yhdistyksen kotipaikka on Kotka, mutta sen toimialue on koko Kymenlaakson seudulla, Hamina, Iitti, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti. Yhdistykseen voi liittyä myös Kymenlaakson ulkopuolella asuvat.

Yhdistyksen toiminnan tarkoitus on jakaa tietoa kilpirauhassairauksista, niiden hoidosta ja tutkimuksesta. Kehittää kilpirauhaspotilaiden hoitoa ja kuntoutusta. Jakaa tietoa itsestä huolehtimisen tärkeydestä. Olla tukena vertaistuki- ja tukihenkilötoiminnan kautta. Toiminnassa otetaan huomioon myös kilpirauhaspotilaiden läheiset.

Kilpirauhanen valmistaa, varastoi ja vapauttaa verenkiertoon kilpirauhashormoneja, joiden tehtävänä on säädellä koko elimistön aineenvaihduntaa ja elintoimintoja. Kilpirauhanen vaikuttaa aivojen toimintaa, kasvuun, yleiseen vireystasoon, sydämen sykkeeseen, lämmön tuottoon, kolesterolipitoisuuksiin, painoon, lihasvoimaan, muistiin, suolen toimintaan, hiusten hyvinvointiin ja koko elimistön toimintaan.

Yhteystiedot

Kurkisuontie 3
46800 Myllykoski

Puheenjohtaja

Anne Nuora
kymenkilpi(at)gmail.com
Puh. 044 519 4802

Kotisivut

Facebook

bottom of page