top of page

Anjalan Reumayhdistys Ry Anjalankosken Reumayhdistys Ry Anjalankosken reumayhdistys ry perustettiin 1978. Reumaa sairastavien oikeuksien ja etujen ajaminen sekä vertaistuki ovat keskeiset tavoitteelliset toimintamuodot. Yhdistys toimii yhteistyössä reumaliiton, reumayhdistysten sekä muiden yhdistysten, kaupungin ja seurakunnan kanssa. Yhdistys järjestää Vesijumppaa ja joka toinen viikko kokoontuvaa reumakerhoa. Reumassa tulehdusreaktio aiheuttaa erilaisia oireita, jotka vaihtelevat reuma tyypistä riippuen. Yleisiä reuman oireita ovat erilaiset tulehdusreaktiosta aiheutuvat nivelkivut. Useimmat reumasairaudet ovat autoimmuunisairauksia, mikä tarkoittaa sitä, että perinnöllisesti alttiille henkilölle jokin ulkoinen laukaiseva tekijä aiheuttaa antigeenin aktivoitumisen. Reumasairauksien hoidon tarve vaihtelee oireiden mukaan. Yhteystiedot Revonkuja 11 46800 Myllykoski Puheenjohtaja Sirpa Vakkari sirpa.vakkari(at)gmail.com Puh. 045 876 6679 Kotisivut https://www.facebook.com/Anjalankosken-Reumayhdistys-RY-510367712385306

valmis banderolli.png

 

Tervetuloa Kouvolan

Hyvinvointiyhdistykset ry:n kotisivuille!

 

Kouvolan Hyvinvointiyhdistykset ry toimii kattojärjestönä  36 jäsenyhdistykselle. Käytämme yhdistyksestä lyhennettä YHVI.

                  YHVI = Yhdessä hyviä!

Yhdistyksen perustoiminta pitää sisällään Kouvolan seudun vammais- ja pitkäaikaissairaus-, sekä hyvinvointialalla toimivien yhdistysten toimintaedellytysten, yhteistyön, vaikuttamistoiminnan ja kehittämisen tukemisen. 

 

YHVI toimii Kouvolassa kattojärjestönä, joka mahdollistaa jäsenyhdistyksille
tärkeiksi koetut yhteiset kokoontumistilat Kouvolan Porukkatalolla. YHVI auttaa yhdistystoiminnassa, järjestää koulutuksia ja infotilaisuuksia, yhdistää ja verkostoi toimijoita, järjestää virkistystä ja tekee jäsenyhdistysten työtä näkyväksi kuntalaisille. YHVI mahdollistaa myös kuntalaisten osallistumisen monipuoliseen toimintaan.

Vuoden 2023 alusta YHVI on saanut rahoituksen OLKA-toimintaan.

OLKA® on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa.

OLKA-koordinaattori ja OLKA-työntekijä toimivat koko Kymenlaakson alueella ja konkreettiset OLKA-pisteet tulevat sekä Kouvolan Ratamokeskukseen, että Kymenlaakson keskussairaalaan Kotkaan.

Yhvi4 (1).png
Esteettömyyspäivä

Esteettömyyspäivä

Katso nyt

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Kiitos kun tilasit uutiskirjeemme!